Modern kerítést keresel kevés befektetéssel?

fa kerítés, modern kerítés

Még mindig külföld és még mindig Észak-Amerika a téma.

Tényleg számtalan ötletünk van újabbnál újabb kerítésekre amiket sok helyen látunk és kicsit formálunk ezeken. Izgalmas dolgokat vihetünk véghez ha el tudjuk engedni azt a magyar emberek által létrehozott tévhitet, hogy minél keményebb egy fa annál tartósabb…. Ez egy fals állítás. Megdöbbentő tartóssággal lehet találni fenyő léceket, amiknek egyéb tulajdonságaik miatt még alkalmasabbak is lehetnek keményfa társaiknál.

Most egy újabb, az ELŐZŐhöz hasonló kerítés építési tippet hoztam nektek, amiben a kerítés első elemétől az utolsóig fából készül minden… persze a csavarok nem.

Az első, hogy az oszlopok helyét meghatároztuk, kiástuk a kellő méretű mondjuk 25x25 cm lyukat és a fákat bele betonozzuk vagy adott esetben földel döngöljük be. Fontos mindkét esetnél, hogy a fa földalatti részét szurokkal vagy egyéb erős tartósító anyaggal vonjuk be.

Amint az oszlopok meg vannak jöhetnek a hevederek. Jelen esetben én egy 2 méteres magasságú kerítést hoztam, amihez elengedhetetlen, hogy 3 hevedert használjunk. a 3 hevedert párhuzamosan egymástól felerősítjük az oszlopokra úgy, hogy az alsó és a felső az oszlop aljától és tetejétől kb. 5 centiméterre legyen, a középső pedig elosztva a két szélső között.

Az első lécet függőlegesen beállítjuk és ezután kisebb korrigálásokkal csak telibe be kell deszkáznunk ez egész bekeríteni kívánt területet.

Ugye, hogy ez gyerekjáték?

Ilyen léceket ITT tudsz beszerezni.