MILYEN TŰZIFÁT VEGYEK ŐSSZEL? ILYET!

Tegyünk egy kicsit rendet a fejekben. Nem fogok most sem diagrammokat sem statisztikákat mutogatni… Teljesen egyszerűen elmagyarázom, hogy miért száraz fával fűts!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Ugye egy hatalmas segítségként tavasszal létrehoztuk a tűzifa szárítására azt a néhány perces videót, amiben azt mutattuk be, hogy ha tavasszal előrelátóan megveszed a tűzifádat a télre, akkor hogyan is érdemes kiszárítani.

Nálunk eddigre már 60 méteres sorokban 2 méter magasan sorakoztak a felhasított méterfa rakatok és a nap/szél szárította, hogy szeptembertől tudjunk neked szuper száraz anyagot biztosítani. Ez most úgy néz ki, hogy nagyon jól le is száradt. Sajnos nagyon-nagyon kevés cég invesztál bele ilyen hatalmas mennyiségű tűzifába, ami hónapokig, de inkább egy évig áll az udvaron és benne áll a pénz is. Ezáltal a legtöbb helyen nem fogsz száraz anyagot kapni, maximum a felületét picit megsütötte a nap és száraznak érződik a felső 1-2 milliméter.

Nézzük tehát, hogy melyik fa a drága tűzifa.

Adott egy 16.500 Ft köbméterárú keményfa tűzifa, nyers még mert kb. tegnap, tegnapelőtt hasították fel. A nedvessége még ugyanaz, mint a frissen kidöntött fának. Ha ezt az anyagot berakjuk a kazánba, nagyon nehezen meggyullad, elkezd a végén buborékolni, habzani a víz. Mivel a fűtőérték fele arra megy el, hogy a víz kiforrjon a fából így már a lakásban meleg nem igazán lesz viszont hatalmas huzat kell neki, hogy égjen, ezáltal a kéményen távozik megint a meleg bizonyos része.

Ez alatt még a kályhánk,kazánunk a víztől elkezd tönkremenni ugyanúgy, mint a kéményünk.

A másik:

Adott egy 18.900 Ft köbméterárú  keményfa tűzifa. Száraz, egy éve lett hasítva azóta teljesen alkalmas lett a fűtésre. A nedvessége 16 % körül lehet. Berakjuk a kazánba, Könnyen meggyullad, a kazánunkat nem károsítja és kicsi közepes huzattal szabályozva gyorsan meleg lesz a szobába és nem megy ki a kéményen a meleg. Megközelítőleg 30-40%-kal kevesebb tűzifával fogunk tudni ugyanolyan meleget csinálni, mint vizes fa esetén.

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

20 köbméter vizes fa: 330.000 Ft

12 köbméter száraz fa: 226.800 Ft

AKKOR MELYIK FÁVAL DRÁGÁBB TÜZELNI? És arra még ki se tértünk, hogy egy kéményjavítás vagy egy kazáncsere mennyibe kerül, ha tönkretesszük a vizes fával…

Mérlegelj te is és ne a vizet forrald a fában, ne a reszketésről szóljon a tél.

ITT TUDSZ RENDELNI SZÁRAZ TŰZIFÁT 18.900 ft áron köbméterenként:  0630 265 24 65   0630 381 69 01

ITT PEDIG MINDENT MEGTUDSZ!!!